torstai 6. lokakuuta 2011

Hedelmöittyminien

Kiitokset kaikille ihanille edelliseen kirjoitukseeni kommentoineille! Olihan tätä jo odotettukin! :)

Koska plussatestiä edeltävästä blogikirjoituksestani on aivan liian kauan aikaa, on kovin hankala päättää mistä aloittaisin taas kirjoittamaan... Tärkein plussaa edeltävä ja edistävä asia on tietenkin hedelmöitys, joten aloitetaan siitä!

Kuva täältä

Kävimme alkukierrosta siis Väestöliiton lapsettomuusklinikalla ensikäynnillä, jossa mulle tehtiin samalla myös munatorvien aukiolotutkimus. Meille tarjottiin mahdollisuutta aloittaa inseminaatio-hoidot ensi kierrossa, mutta päädyimme jo lääkärin vastaanotolla Isännän kanssa siihen, että emme aloittaisi hoitoja ennen vuodenvaihdetta. En tiedä oliko plussakierron taika nyt siis rentoutuneessa mielessäni, kun olimme vihdoin päässeet eteenpäin hoidoissa ja saaneet varmuuden siitä mikä meitä odottaa, mikäli luomuplussaa ei vain kuulu. Vai oliko taika aukiolotutkimuksessa? Sen taika taitaa olla melko yleisestikin keskusteltu spekulaatio, mutta sen verran hankala osoittaa todeksi, etten usko, että sitä pystytään ikinä varsinaisesti toteamaan.

Oma pitkäaikainen gynekologini ei aukiolotutkimusta minulle aikaisemmin tehnyt, sillä ei taustojeni perusteella kokenut torvieni olevan tukossa. Eivätkä ne edes olleet!! Väestöliiton klinikalla tutkimus meni niin helposti, että lääkärikin oikein ihmetteli miten auki tuubani olivatkaan ja jälleen kerran saimme lääkärin suusta kuulla, kuinka on niin outoa, ettemme ole vielä plussanneet... Niimpä niin, ei vaan siinä tilanteessa kauheesti auta, ettei mitään vikaa löydetä?! Vaikka toisaalta oma mieleni rauhottui kyllä kun jälleen kerran uusi lääkäri totesi, että mitään syytä lapsettomuudelle ei ole - kyllä sen plussan olisi jo pitänyt tulla.

Aukkari tehtiin siis kp 9 ja jo silloin lääkäri totesi ovulaation olevan käsillä ihan minä hetkenä hyvänsä (joten siis todella aikaisessa vaiheessa, verrattuna omiin aikaisempiin kiertoihini!). Siitä päivästä lähtien harjoittelimme lapsentekoa Isännän kanssa tunnollisesti joka toinen päivä aina kierron loppu vaiheille asti :)

Näin jälkeenpäin laskeskeltuna... Ovulaation eli tässä tapauksessa hedelmöityksen on täytynyt tapahtua viimeistään kp 11-12, eli syyskuun toisena viikonloppuna. Ja juurikin tuon samaisen viikonlopun perjantaina vietimme työporukkani kanssa ERITTÄIN railakkaan, kostean ja pitkän illan "firman piikkiin" ja kotiin tullessani Isäntä suorastaan kävi kimppuuni ovulaatio-aikataulullisista syistä ;) Isäntä, joka oli illan ollut kotona, täysin selvinpäin kylpyhuoneremonttiamme tehden... Joka rakastaa ja odottaa tulevaa lastamme niin innolla ja suurella ylpeydellä <3
Kuva täältä


Moni voisi varmasti kokea huonoa omatuntoa, jos tietäisivät hedelmöityksen tapahtuneen alkoholin vaikutuksen alaisena, mutta itse olen lähinnä helpottunut! Miksi en sitä heti tajunnut, että siinä tilassa olen ainakin itse ollut äärimmäisen rennossa olotilassa ja lihasten rentouden kannalta en ole "supistustakaan" tehnyt estääkseni siittiön ja munasolun treffejä! Onko hassusti ajateltu asia? Ihan yleisessä tiedossahan on, että alkoholin nauttiminen on ok kun et vielä tiedä olevasi raskaana. Ja kyllähän sitä on pitänyt itselle sallia muutama siideri silloin tällöin kun joka kuukausi Täti on jaksanut muistuttaa meitä lapsettomuudesta... Firman piikkiin nyt saattoi mennä muutama siideri liikaakin, mutta siis... JUURI NÄINHÄN TÄSSÄ PITIKIN KÄYDÄ!!"Ehkä myrskyjä onkin vain siksi, että niiden jälkeen saataisiin jälleen auringonnousu."
-Muumimamma 
(Kiitos Madde <3)

2 kommenttia:

  1. Tää on niin levotonta, mä oon niiin huippuiloinen ja onnellinen sun puolesta ettei mahdu järkeen!!! :D :D :D

    Mähän onnistuin mun kalenterin perusteella löytämään kans juuri sen tietyn päivän, jolloin olen "pamahatanut paksuksi". Nyt kun miettii taaksepäin, niin meillähän kesti siitä keskenmenosta pyöreästi 6 kk:tta seuraavaan plussaan ja aivan varmasti täälläkin se rentoutunut mieliala ja jo se, että ekat labratestit pitkittyneiden kiertojen osalta olivat kunnossa, vaikuttivat asiaan. Cherry on top-juttuna, oltiin aviokin kanssa tuona kyseisenä viikonloppuna la:na pitkällä kävelyllä keväisessä raittiissa säässä ja juteltiin siitä, että koskakohan me saadaan se plussa ja sittenhän se seuraavana päivänä intervallitreenin jälkeen piirtyi testiin... ;)

    VastaaPoista
  2. Jee!!!! :D :D Mekin oltiin pe iltana kaikessa rauhassa saunassa ja juteltiin, että kyllä se plussa meille vielä tulee. Oli jotenkin todella levollinen olo ja ehkä aavistelin jo valmiiksi lauantaiaamun positiivista tulosta :)

    VastaaPoista