sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Parin viikon kuulumiset

Sunnuntaiaamuna, rv 41+1 käynnistyi rauhallisesti ja spontaanisti ihanan neitimme synnytys, joka pääsi hetkeksi syliini 18.6.2012 klo 03.45. 

Syntymän jälkeen neidin hengitys rohisi ja keuhkoista ei saatu imettyä kaikkea lapsivettä/limaa pois, joten pieni kiidätettiin intuboituna lastenlääkärin kera teho-osastolle, jossa hän vietti ensimmäisen päivänsä hengityskoneessa. 

Vasta kun pääsimme itse teholle selvisi neidin strategiset mitat, jotka olivat 3715g ja 51cm. Synnytys sujui kaiken kaikkiaan aivan loistavasti ja annoinkin sille arvosanaksi täydet 10 pistettä! Mutta enpä olisi voinut kuvitellakaan, että poistun itse sairaalasta alle 12h synnytyksen jälkeen ILMAN vauvaa! 


Ensimmäisen päivän iltana olo oli yksinkertaisesti epätodellinen. Hyvin sujunut raskaus ja synnytys oli päätynyt oikeastaan pahimpaan mahdolliseen tilanteeseen. Eikä mitään lääketieteellistä syytä ollut (eikä ole edelleenkään) selvinnyt miksi näin tapahtui. 


Neitokainen osoittautui kuitenkin pippuriseksi taistelijaksi, sitkeäksi sissiksi ja päivä päivältä saimme kuulla aina vain parempia uutisia pienen voinnista! 


Alkujärkytyksestä huolimatta pieni ihana paksupehkoinen neitimme voi nyt 2-viikon ikäisenä OIKEIN LOISTAVASTI! 


Ensimmäisen viikon vietimme istuskellen neidin sängyn vierellä sairaalassa, päivä päivältä vauvassa kiinni olleet letkut vähenivät ja loppuviikosta pääsimme jo harjoittamaan sylihoitoa ja kokeilemaan imetystäkin! Imetys lähti onneksi hyvin käyntiin pumppauksen avulla ja jo loppuviikosta neiti söi luovutetun äidinmaidon lisäksi omaa maitotuotantoani. Viikonlopuksi pääsimme neidin kanssa synnyttäjien osastolle, viettämään ensimmäisiä yhteisiä öitä ja viikko sitten sunnuntaina kotiuduimme pienen toipilaan kera oman kodin rauhaan. 


Kontrolleissa olemme nyt käyneet sairaalassa sekä neuvolassa, mutta ensimmäisen kotona vietetyn viikon jälkeen homma on alkanut rullaamaan oikein hyvin! Neiti syö oikein hyvin ja syntymäpaino on nyt ylitetty! Neiti nukkuu, kakkaa ja pissaa - ja vaikuttaa muutenkin oikein tyytyväiseltä vauvalta. Ei turhista kitise ja on KERTAKAIKKIAAN MAAILMAN KAUNEIN JA HELLYTTÄVIN VAUVA! 

12 kommenttia:

 1. voi hurja, mikä alkutaival! Ihana kuulla, että teillä on kaikki nyt hyvin. <3 Paljon onnea koko perheelle pikkuisesta prinsessasta!

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea koko perheelle! Hurjalta tosiaan kuulosti, mutta pääasia, että kaikki on nyt hyvin. :) Ihania vauvantuoksuisia päiviä sinne! <3

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea teille! ♥ Upeaa että alun ikävistä vaikeuksista on selvitty!

  VastaaPoista
 4. Alkuvaiheista huolimatta hienoa että kaikki on nyt kuitenkin hyvin! Onnellista vauva-aikaa!

  VastaaPoista
 5. Hui mikä alkutaival - sitkeä pikkuinen! Runsaasti onnea ja halauksia koko perheelle!

  VastaaPoista
 6. Onnittelut, mukava kuulla että kaikki on nyt hyvin <3

  VastaaPoista
 7. Kovasti onnea pikkuisesta tuoreille vanhemmille vielä tätäkin kautta. Vauvantuoksuista kesää!

  VastaaPoista
 8. Onneksi kaikki on nyt hyvin! Onnea ihan hirmuisesti!

  VastaaPoista
 9. tosi paljon onnea koko perheelle!

  tiedän tunteen millaista on olla onnellisin ikinä mutta silti eniten huolissaan mitä on koskaan voinut kuvitellakaan olevansa.. nimimerkillä myös vauvansa vastasyntyneiden teholle menettänyt yksin kotiutunut

  VastaaPoista
 10. Multa on mennyt jotain nyt ihan ohi - siispä suuren suuret onnittelut koko perheelle pienestä neidistä ♥ Hurja on tosiaan ollut alkutaival, mutta onneksi kaikki on nyt hyvin! Ihanaa vauva-arkea teille :)

  VastaaPoista
 11. minulta on mennyt tää postaus ihan ohi, tuo bloggerin hallintapaneeli on minulla muutenkin temppuillut kun ei näytä aina niitä kaikkia blogeja, joita luen, joten jää uusimmatkin tekstit näkemättä. MUTTA siiis valtavasti onnea!! onneksi kaikki on nyt hyvin! <3

  VastaaPoista
 12. Iiks, ihanaa ja paljon onnea näin jälkikäteen!!! Olipa teillä jännittävät synnytyksen jälkeiset päivät mutta onneksi kaikki päättyi onnellisesti :)

  VastaaPoista