sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Onni onnettomuudessa, rv 23+1

Eilinen pikku piipahdukseni ruokakaupassa ja kirpputorilla päätyi peltikolariin kotikadulla, kun itse olin ajamassa suoraan ja T-risteyksessä toisesta suunnasta tullut auto ei saanut jarrutettua/käännyttyä oikealle liukkaiden kelien takia ja ajoikin sitten suoraan kylkeeni! 

Onneksi kotikadulla nopeusrajoitus on vain 30km/h, joten selvisin kolarista pelkällä säikähdyksellä ja auto peltivaurioilla, mutta raskauden takia onnettomuuspaikalle saapui niin poliisi, ambulanssi kuin paloautokin varmistamaan että tilanne oli hallinnassa!! 
Meidän pikku potilas, joka kärrättiin jo eilen illalla hinausauton kyydissä korjaamolle. 
Heti kolarin tapahduttua soitin Isännälle, joka oli kotosalla ja törmäyspaikalla alle parissa minuutissa (onneksi kolari tapahtui kotikadulla!). Soitin hätänumeroon ja pyysin saada poliisin paikalle, ettei tapauksessa tule mitään epäselvyyksiä. Kerroin, että kaikki tapahtuman osalliset ovat kunnossa, mutta myös että olen raskaana... Hätäkeskuksen täti sanoi samantien lähettävänsä paikalle myös ambulanssin tarkastamaan tilani. 

Luulen, että koska poliisin ja ambulanssin tuloissa tuntui kestävän, niin ilmeisesti lähempänä tapahtumapaikkaa ollut paloauto päätti pysähtyä paikalle. Kurkkasi autojen alle, ettei kummastakaan autosta vuoda mitään ja toivotteli parempaa päivän jatkoa :) 

Sitten tuli ambulanssi, joka mittasi verenpaineeni sekä oman sykkeeni ja tiedusteli vointiani (oliko turvatyynyt lauenneet törmäyksessa; ei, oliko turvavyö kiristynyt; ei kai, sattuiko masuun; ei, sattuiko mihinkään; ei jne.). 
Vauvaa ei millään tavalla tarkastettu?! 
Itse olin ihan järjissäni ja jopa melko rauhallinen tilanteeseen nähden, sykekin oli vain n.75 luokkaa. Kotihoito-ohjeiksi sain vaan, että jos kipuja tai vuotoja ilmenee tai mikäli vauvan liikkeitä ei tunnu vanhaan tapaan, niin yhteys lääkäriin. 

Sen jälkeen hyppäsin poliisiautoon, toista autoa ajaneen kuskin kanssa ja kävimme vielä poliisin kanssa läpi tapahtuneen. Homma oli selvä ja syy selkeästi toisen kuskin. 

Vakuutusyhtiö aloitti tapahtuneen jälkeen toimintansa oikein ripeästi, sillä hinausauto nouti automme jo eilen illalla. Huomenna selvitellään sitten saadaanko sijaisauto vakuutusyhtiön piikkiin korjauksien ajaksi... Mitä luultavimmin korjauksessa tulee jokunen hetki kestämään, sillä ovet jouduttanee vaihtamaan kokonaan ja saas nähdä onko runkokin hieman vääntynyt tms. kun ovet eivät kolarin jälkeen menneet/pysyneet kiinni ollenkaan.  

Illalla olin kovin kiitollinen n.kuukauden takaiseen kirpparilöytööni, nimittäin 5 euron kotidoppleriin, jolla sain pikkuisen reippaan ja tasaisen sydämensykkeen kuulumaan ilman mitään ongelmia. Beibe myös liikkui ihan omaan normaaliin tapaansa (ja liikkeet ovat muuten kuluneen viikon aikana koko ajan lisääntyneet!).  

Aion kyllä joka tapauksessa huomenna varmaankin piipahtaa neuvolassa kuuntelemassa sydänäänet ja kertomassa tapahtuneesta. Ja tässä vaiheessa pohdin nyt myös, että mitä jos piipahtaisimme kuitenkin vielä siellä 4D-ultrassa? Olinhan jo kyllä päättänyt, ettemme sitä nyt rakenneultran jälkeen kaipaa, mutta nyt kolarin jälkeen... 
Soitan sinne huomenna ja kyselen vapaita aikoja. 

Uusimmat kirpparilöytöni jäivätkin sitten taka-alalle eilen illalla, mutta tänään jaksan jo iloita niistä! Löysin H&M Mama neulemekon 5euron hintaan (samainen mekko jota vielä kuukausi sitten himoitsin 29,90eur hintalapulla varustettuna), H&M Mama farkkuhameen myöskin 5eur hintaan ja last but not least... Täydellisesti istuvan (ja masulle vielä kasvua sallivan) äitiysuimapuvun hintaan 3,50eur! 
Kirppislöydöt:
H&M Mama neulemekko ja farkkuhame. Arena äitiysuimapuku. 
Ilmoittauduimme ystäväni kanssa perjantaina viikon kuluttua lauantaina pidettävälle aqua zumba-tunnille, joten olisihan tässä vielä ollut koko ensi viikko aikaa metsästää turvonneen masun ja kasvaneen rintavarustuksen peittävä uima-asu! ;) Jes! 

-H&E

12 kommenttia:

 1. Hienoa että vauva voi edelleen hyvin, vaikka noin hurjasti piti sattua!

  VastaaPoista
 2. Onneksi ei käynyt pahemmin :) meillä minä kolhaisin marraskuussa vahingossa parkkipaikalla naapuriautoa, vaikka vauriot oli vain 10cm kokoinen naarmu, niin mies on kieltänyt autolla ajamisen siihen asti että vauva syntyy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii ;) Mä olen niin autoaddiktoitunut ihminen, että mies tietäisi avioeron olevan lähellä jos yrittäisi kieltää multa auton käytön! :D

   Poista
 3. No huh, onneks kaikki on kunnossa!

  VastaaPoista
 4. Huh, huh. Onneksi ei käynnyt pahasti (paitsi autoraukalle). Nostan hattua sille, miten tyynenä pysyit. Itsehän olisin varmaan näissä hormonimyrskyissä vähintäänkin itkeä pillittänyt hysteerisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan alkujärkytyksen hetkillä oli lähellä etten alkanut itkemään, onneksi mies tuli paikalle niin nopeasti! En olisi yksin kestänyt selvitellä asiaa vastapuolen kanssa. Ja siinä poliisia yms odotellessa ihan luksusta, että kolari sattui 50m päässä kotipihasta että pääsin omaan vessaan!!! :) Se helpotti myös oloa kovasti!

   Poista
 5. Hui sentään!! Onneksi ilmeisesti selvisitte säikähdyksellä.

  Kannattaa olla yhteydessä vastapuolen vakuutusyhtiöön ja kysyä meneekö vastapuolen liikennevakuutukseen myös se, jos menet käymään lääkärillä (yksityisellä) tarkastamassa, että vauvalla ja sinulla on todella kaikki kunnossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastapuolen vakuutusyhtiön kanssa on nyt juteltu koko aamupäivä ;)

   En edes tiedustellut, että menisikö yksityinen lääkäri heidän piikkiin, sillä kävihän paikalla jo ambulanssi minun takiani ja he neuvoivat olemaan yhteydessä terveyskeskukseen/neuvolaan mikäli tulee oireita. Ja aina on mahdollisuus mennä kätilöopiston päivystykseen, jos sellainen tilanne tulee. Ja kaiken kaikkiaan en tunne tarvitsevani lääkäriä tällä hetkellä, eikä reipas beibekään joka on alkanut oikein kunnolla keskustelemaan kanssani <3

   Kaiken lisäksi ja siitä huolimatta: varasin ajan 4D ultraan torstaille, silloin viimeiset mahdollisuudet päästä vielä Kelan korvaamana Brunolle, joten eiköhän siellä sitten varmistu beiben tila.

   Poista
 6. Onneksi ei käynyt pahemmin ja vauva on kunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä, kyllä näin jälkeen päin osaa olla kiitollinen että oli taas suojelusenkeli mukana liikenteessä!

   Poista
 7. Huii! Onneksi ei muuta käynyt ja vauhti oli hiljainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotikatu on paras katu kolaroida, jos multa nyt kysyttäis! :) Totta totisesti onni onnettomuudessa tässä tapauksessa.

   Poista