lauantai 12. helmikuuta 2011

Mukava täti

Eilen kävin näyttämässä tyhjää pikkuyksiötäni mukavalle lääkäritädille :) jolla oli sekä huonoja, että hyviä uutisia kerrottavanaan.

Positiivista palautetta sain suht säännöllisestä kierrosta, varsinkin koska olin itse sitä mieltä, että heittelyt ovat kuitenkin olleet niin vähäisiä ja harvinaisia. (Etenkin kun sain kuulla, että jos vuoto alkaa klo18 jälkeen, lasketaan kp1:seksi vasta seuraava päivä?! Joten viime kiertoni olikin 27pvn, eikä 26 kuten aluksi kuvittelin. Jolloin kiertoni ääripäät ovat olleet 27 ja 35. Ja jos tuon pisimmän ainutkertaisen 35päivän ääripään tiputtaa pois laskuista, niin kierto on vaihdellut 27-32kp:n välillä viimeiset 12 kuukautta. Mielestäni se ei ole paljon!)

Positiivista oli myöskin se, että kerroin ovulaatio-oireiden olevan omalla kohdallani selkeät ja yksiselitteiset ja omasta mielestäni olen (en välttämättä kaikissa, mutta ainakin) kaikissa tarkemmin seuraamissani kierroissa olen ovuloinut. Kuitenkaan ultraäänitutkimuksen perusteella lääkäri ei usko, ainakaan tämän kierron perusteella, että niin olisi aina tapahtunut sillä...

Toinen munasarjani on monirakkulainen ja toinen hieman vähemmän monirakkulainen, mutta ainoa johtava follikkeli sillä puolella oli suojannut itsensä seinämillä, joten on hyvin todennäköisesti kehittynyt turhaan, sillä ei turvaovensa takia pääse tositoimiin. Tämä siis tilanne tässä kierrossa, kp 9 ultrattuna.

Ensi viikolla olisi tarkoitus testata ainakin seuraavat arvot: Prolaktiini, TSH ja Tyroksiini. Eli juurikin ne kilpirauhasten toimintaan viittaavat arvot? Muistaakseni... Siellä vastaanotolla kun pitäis ihan oikeesti olla joku nauhuri piilotettuna taskuun, että muistais kaiken kuulemansa vielä sen huoneen oven sulkemisen jälkeenkin. 

Ja sitten vielä kp 20-25 välisenä aikana, eli ovulaation jälkeen pitäisi käydä antamassa Progesteroni (eli keltarauhashormonia mittaavat) arvot, jotta nähdään onko ovulaatio tapahtunut.

Siitä sitten jatketaan.


Lääkärin jälkeen tunnelmat olivat positiiviset.
Isäntä ilahtui oman pikkuyksiömme kuntotarkastuksesta ja valokuvista :) Ihana rakas Isäntä!

Vasen ovario = Monirakkulainen
Oikea ovario = Nr2 kohdalla seinämän taakse suojautunut rakkula


Lääkäri oli oikein mukava, osaava ja antoi myös toivoa, vaikkakin huomauttikin useaan otteeseen, että monirakkulaisuus yms. saattavat vaikeuttaa raskautumista. Ei kuitenkaan missään vaiheessa diagnosoinut mitään, vaan jatkoa seuraa sitten näytteiden antojen jälkeen...


Kotiin päästyäni ex-ystäväni Google päättikin sitten lannistaa totaalisesti paljastamalla monirakkulaisten munasarjojen tarkoittavan samaa asiaa kuin sellainen vauvakuume-nettisivustoilla silloin tällöin esiintynyt ongelmallinen ja pelätty kirjainyhdistelmä kuin PCO. *huokaus*

Onneksi Google osaa kuitenkin kertoa, että "jos naisella on säännöllinen kuukautiskierto, niin monirakkulaisista munasarjoista ei usein ole mitään erityista haittaa"! Jes, positiivisuus kunniaan, en jaksa sittenkään vielä masentua monipuolisista munasarjoistani :) Ensi viikolla jatketaan testeillä ja hyödynnetään ovulaatio 150%:sesti!

-H

Ja tarpeeksi monta tuntia PCO-asiaa googlailtuani olen 99% varma, etten "sairasta" ks."tautia" ainakaan niin vakavissa määrin, että se vaikuttaisi meidän plussattomuuteen. En vain usko. En omaksu oireita omalla kohdallani ollenkaan, enkä siten usko, että asiasta on meille haittaa. Mutta jatketaan noilla ensi viikon kokeilla ja pohditaan aina uuden tiedon valossa asiaa uudestaan... 

Nyt nauttimaan kauniista talvisäästä Isännän, koirien sekä ystäviemme ja heidän koiriensa kanssa :) Ihanaa viikonloppua kaikille!


4 kommenttia:

  1. Siis voi ei! Ihan kuin olisin lukenut omaa postaustani, ainakin siinä määrin että mulla on nuo samallalailla melko säännölliset kuukautiset ja oviksen oireetkin melko selkeät.

    Tarinasi antaa hyvän esimerkin siitä että ei todellakaan ole ihan hullua epäillä että jotakin voisi olla vialla, kaikista hyvistä ominaisuuksista huolimatta (siis säänn. kierto ja ovisoireet)!

    Omat tuntemukseni saivat kirjoituksesi perusteella vahvistusta, sillä olen myös menossa tutkittavaksi seuraavassa kierrossa, eli ensiksi noihin verikokeisiin ja luulisin että pian sen jälkeen pääsen myös ultrattavaksi!

    Mullakaan ei ole mielestäni mitään PCO:hon viittaavaa, mutta ei näköjään voi tietää jos vaikka mullakin olisi tuo pelätty kirjainyhdistelmä!

    Mullakin olisi pitänyt olla nauhuri mukana, mutta onneksi lääkäri kirjoitti noita päivämääriä ja joitakin ohjeita ylös, mutta täytynee kysellä vielä tarkemmat ohjeet kun pääsen varaamaan aikoja kokeisiin!

    Mielenkiinnolla tulen seuraamaan tätä testiruljanssia osaltasi, kun kerran samassa veneessä ollaan niiden osalta:)

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvä, että menit lääkäriin! Ikäviä uutisia ei ole kiva kuulla, mutta olen kuitenkin aina sitä mieltä että on parempi tietää, meni sitten syteen tai saveen. Mutta ihmettelisin kyllä jos lääkärisi ei olisi selvin sanoin kertonut että sairastat tuota PCO:ta. Todennäköisesti näin siis ei ole asian laita!

    Mutta siis anyways, mielestäni ystäväni sai juuri tämän PCO-"tuomion" ja vastoin kaikkia odotuksia raskautui eka kierrosta, ollen nyt 8 kuulla raskaana :)

    Tsemppiä siis, teillä on kaikki mahdollisuudet saada vauveli! Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Hitsin pimpulat, että mulla kesti tajuta tuo "yksiö-termi" ennenkuin luin pitemmälle. Mainio sana. :)

    Blogissani on sinulle jotain.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kaikille kommenteista! PCO saattaa olla hidaste, mutta ei missään nimessä, ainakaan tässä vaiheessa vielä, este raskautumiselle!!

    VastaaPoista