perjantai 4. helmikuuta 2011

vauvantekohomma se on simppeli

siihen tarvitaan vaan äiti ja isukki <3


...mutta, koska on aika mennä tutkimuksiin? 

Lopetin pillerit vuosi sitten helmikuussa, jolloin alkoi "vauva tulee jos on tullakseen"-aika , ei missään nimessä vielä virallinen yritys.

Elokuun maratonin jälkeen alkoi itse yritys. Ja sitä yritystä on nyt 6 kiertoa takana. (Voi sitä aikaa kun vielä haaveilin, että mahdollinen raskaus päästäisi minut pois maratonin juoksemisesta, heh ;))

Kierto on tasaantunut hienosti, tai ainakin luulin niin kunnes täti saapui tällä kertaa kylään aivan liian monta päivää etuajassa! Joka tapauksessa kiertoni ovat olleet 26-35 kp:n välillä kuluneet 12 kuukautta, joista kuitenkin peräti 9 kiertoa on ollu tasan 30 päiväisiä. Eli vain tämä viimeinen jäi nyt 26 päivän mittaiseksi ja viime kesänä yksi kierto venyi 35 päivään.

Minkäänlaista selkeää syytä en plussattomuudellemme näe. Olen 26-vuotias, normaalipainoinen, terveelliset ruokailu- ja elintavat omaava terve nuori nainen. En polta, enkä erityisemmin juo. Suurin terveydellinen ongelmani on ollut vinot hampaat ja kuivan ihon ihottuma. Ja tietysti suklaanhimo. Vitamiinien saannin luulisi olevan kohdallaan, foolihappo mukaanlukien sillä popsin raskausajan multivitoja.

Eikä Isännässäkään mitään vikaa pitäisi olla. Mitä nyt ikää on "muutama vuosi" enemmän kuin emännällä :) Mutta eipä sen iän pitäisi miehillä niin tarkkaa olla. Isäntä on perus terve, sairastastelee todella harvoin, normaalipainoinen ja hyvät ruokailu- ja elintavat omaava herrasmies. Työpaikan kuntotesteissä (kylläkin jo lähes 2v sitten) häntä kuvailtiin ikäistään keskivertoa parempi kuntoisemmaksi. Ja sen jälkeen olemme kuitenkin juosseet ne maratonit, että ei se kunto nyt varmaan huonontunut ole ainakaan!


Näiden pintapuolisten faktojen perusteella, koskakohan sitä pitäisi hakeutua tutkimuksiin?

Eihän tässä nyt todellisuudessa olla kuin 6kk yritetty. Vuoden yrityksen jälkeenhän yleensä kehotetaan vasta tutkimuksiin hakeutumaan. Olen kuitenkin jo pitkään käynyt yksityisellä gynellä, joten miksipä en menisi "vuosittaiseen" tarkastukseen ja kyselisi muutamia lisäkokeita samalla vaivalla? Edellisestä gynestäni taitaakin jo olla lähemmäs kahta vuotta...

Uuh, aah ja siitä tulee vauva ;)
-H

Ps.Sain Vauva-lehden mukana kupongin, jossa saan ystävänpäivän kunniaksi antaa ilmaisen lahjalehden kolmelle ystävälleni. Ensimmäiset osoitetiedot täytin kummityttöni äidin tiedoilla, mutta kahden lahjalehden osoitteet olisi vielä täyttämättä... Eli mikäli olisit valmis ilmoittamaan oikean nimesi ja osoitteesi minulle, niin maaliskuun Vauva-lehti voisi kolahtaa sinun postilaatikkoosi :) Mailia vaan talonsydan.blogspot@gmail.com.

7 kommenttia:

 1. Minun mielestä voisitte jo hakeutuakin tutkimuksiin, koska olette olleet ilman ehkäisyä nyt jo vuoden. Voit vaikkapa aloittaa pehmeästi, ja kysyä juuri gyneltäsi joitakin testejä..

  Jotkut parit malttavat odottaa rauhassa ja kuulostella ja katsella, toisten on toimittava välittömästi. Me (tai siis minä) olemme niin malttamattomia, että menin gynelle jo puolen vuoden yrittämisen jälkeen. Mies meni testeihin vasta vuoden jälkeen.

  VastaaPoista
 2. Tämä on niin hyvä kysymys! Välillä mietin asiaa ihan loputtomiin, koska eihän siinä oikeasti ole MITÄÄN JÄRKEÄ että pari nuorehkoa ja perustervettä ihmistä ei vaan tule raskaaksi.

  Taikka tunteella voisi vain todeta että ihan epistä :D

  Kuten tiedät, en jaksanut odottaa yhtään ja niihin tutkimuksiin piti hankkiutua, ja siihen päätökseen olen ollut hirmu tyytyväinen. Aika vähällä saa loppujen lopuksi selville jos kropassa on jotain pielessä (vrt. minun kilpirauhasvaivat). Jos siis siltä tuntuu, niin mene ihmeessä gynen juttusille!

  p.S. Ihan hillitön biisi ;)

  VastaaPoista
 3. Kannatan tutkimuksiin menoa :) Perustutkimukset ei kuitenkaan vie aikaa kovin paljoa ja niistä luulisi suuntaa näkevän, että missä mennään. Itse jahkailin ihan liian kauan, mutta onneksi sentään nyt :) Tsemppiä vauvaprojektiin!

  VastaaPoista
 4. En ole mikään ekspertti, mutta olen lukenut eri asiantuntijoiden kirjoituksia, ja yleensä on sanottu että jopa kaksi vuottakin on ihan normaali aika. Mutta varmaankin siinä kohdin kun on ollut vuosi yritystä niin kannattaisi käväistä näyttäytymässä.


  Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 5. Kiva kun kävit kommentoimassa! Onkin ollut tarkoitus tulla tänne jotain jälkeä jättämään, tuntuu hurjan kivalta tämä uusi(kin) blogi :) tohon tutkimusasiaan en kyllä osaa sanoa mitään... Aurinkoa ensi viikkoon!

  VastaaPoista
 6. Joo, huomenna soitan ja varaan gynen heti kun menkat ovat loppuneet! Kiitos kommenteistanne! Hankala juttu kyseessä, koska tutkimuksiin pitäisi hakeutua, mutta aloitetaan nyt pikku hiljaa... Ensin omat peruskokeet ja aikanaan sitten Isännän myös, jos ei plussaa ala näkyä.

  VastaaPoista