lauantai 14. tammikuuta 2012

masussa kuplii, rv 19+0

Joulun jälkeen olen lisääntyvissä määrin tuntenut kutituksien lisäksi myös kuplintaa masustani ;) 
Siellä se Enska kasvaa ja ilmoittelee olemassaolostaan! 

Välillä iltaisin tuntuu, että olisi vatsavaivoja vaikka muille jakaa kun masu kuplii ja molskii ja möyrii ja ääntelehtii ja vääntelehtii ja paukuttelee... Jep, että sellaista hemaisevan kuuloista liikehdintää täällä! 

Ja samaahan tuo Odotukseni-kalenterikin tänään ehdotteli, kun raskauden puolivälin viikko, rv 20 alkoi. 


Rakenneultraan enää neljä kokonaista päivää odotusta! 
Torstaina jännitys tiivistyy, kun piipahdamme aamulla Kättärillä. Kuulemiemme uutisten jälkeen (olivat ne sitten millaisia tahansa) palkitsemme Isännän kanssa itsemme ja lähdemme viikonloppureissulle Istanbuliin! 

Ja painolukemia on taas päivitetty tämän aamuisilla lukemilla. Vaaka näytti 66,7kg, joten +0,7 tässä viikon aikana. Masu tuntuu kasvavan hurjaa vauhtia! Beibe on selkeästi levittäytymässä ja nousemassa ylöspäin, sillä palleassa asti tuntuu kuinka kohtu valtaa alempaa tilaa itselleen ja uudelleen järjestelee muita sisälmyksiäni. 

Vertailimme juuri eilen rakkaan ystäväni (rv23) kanssa saunassa masujamme ;) Hänelle on jo annettu tyttölupaus rakenneultrassa ja masu on selkeästi eri mallinen kuin omani. Ei niinkö, että raskauksia kannattaisi kovasti vertailla keskenään, mutta jotenkin masujemme erilaisuuskin korostaa omaa selittämätöntä poikaoloani. 

Oma masunihan on siis sellainen ison D-kirjaimen muotoinen ;) 
Pyöristyminen lähtee heti rintojen alta, navan kohdalla on lähes tasainen kohta (napa valmistelee jo ulospullahtamista) ja alavatsa sitten taas ihan pyöreä. Hieman olen viime aikoina aavistellut, että masuni olisi alkanut leviämään myös sivuille päin, kun toistaiseksi kasvu on ollut aikalailla etuvoittoista, mutta aika näyttää... 

Toivottavasti torstaina selviäisi Enskan tarkempi... Olemus ;) 


-Kupliva masu ja myörijä, 19+0

Ps. Eräältä lastentarvikekirppikseltä bongasin muuten perjantaina 5 eurolla kotidopplerin :D Sain kassalta luvan palauttaa sen mikäli se ei olisi toiminut, mutta sehän toimi! Joten parina iltana olen nyt ehtinyt sydänääniä masustani kalastella... Välillä löydän vain oman sykkeeni (istukkani kun on ilmeisesti etuseinämässä), mutta välillä sen ympäriltä, vatsan reunoilta kuuluu sellainen jumputus, ettei siitä voi erehtyä! Reipas pikku Ensiomme <3 
(Jonka työnimi muuten muuttuu sillä sekunnilla jos torstaina selviääkin, että masussa olisi neitokainen!)

3 kommenttia:

 1. Saa nähdä pitääkö sinun kohdallasi äidinvaisto paikkansa sukupuolen suhteen. :)

  Koska tulee kuvaa masusta? Minulla nyt rv 22+1 ja mahan saa edelleen piilotettua vaatteilla. Painoa on kyllä tullut oman vaa'an mukaan 6 kg, mutta se on tullut kaikkialle tasaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No saas nähdä tosiaan! Tänään aamulla jo hetkellisesti tutkailin peilin kautta mahaani, joka onkin nyt aloittanut sivuille leviämisen?! Oisko siellä sittenkin tyttö? ;D Nooh, toivottavasti torstaina selviää ettei tartte enää kuukausia arvuutella edes takas! ;))

   Mulla kaikki paino (öö vajaa 5kg?) on kyllä tullu ihan vaan vatsaan ja rintoihin. Ei pysty kyllä peittelemään, enkä haluakaan!

   Poista
 2. Mä en jostain syystä halua töissä esitellä vatsaa. Moni ei vielä tiedä. Kai se suojelunhalu on vaan niin suuri, ettei halua uteluita. Varsinkin kun meillä on takana pitkä tie ja hoidoilla sai pikkuinen alkunsa. Alussa pelkäsi menettävänsä ja nyt tuntuu että on niin suuri kynnys paljastaa vatsa yleisölle. Kotioloissa pidän kyllä "kireitä" vaatteita ja esittelen suurella ylpeydellä vatsaani.

  Voih, kunpa minullekin olisi paino tullut rintoihin ja vatsaan. Mutta kun sitä on paljon reisissä ja takamuksessa. :( Rinnatkin on toki kasvaneet ja täytyyhän tuon vatsankin jotain painaa, vaikka se ei mikään iso olekaan. Onhan se pikkuinenkin kuitenkin jo yli 400 grammaa ja lapsivedet ja istukka päälle. Alkuraskauden pahoinvoinnin aikana tuli painoa 2,5 kg kun söin koko ajan helpottaakseni huonoa oloa. Se oli kyllä kaikki puhdasta läskiä.

  VastaaPoista