tiistai 17. tammikuuta 2012

Sing or Go? rv 19+2

Brio Singien piti olla jo läpikäyty juttu, olin päätökseni tehnyt, mutta... 
Nyt ovat alkaneet Brio Go:t houkutella! 
Brio Go - kuva täältä
Kiitokset kaikille edelliseen vaunupostaukseeni kommentoineille! Vaunujen käyttötarkoitukseen Singit varmasti sopisivat ihan yhtä hyvin kuin Go:tkin, mutta jälkimmäisessä tulee aika pirun monta plussaa kaupan päälisenä ja vain yksi parin sadan miinuspuoli... Toisaalta niihin myös saa sen edellisessä kirjoituksessanikin mainitsemani sisaruslaudan, eli olisivat sinäänsä mahdollisesti pidempi aikaisempi ratkaisu meidän perheellemme. 
Brio Go & seisomalauta - kuva täältä
Koko tämä uudelleen pohdinta lähti itseasiassa liikkeelle, edellisessä kirjoituksessa mainitsemistani värivalintaongelmista... Nimittäin kun selvisi, ettei tämän vuoden Singien värivalikoimassa ole mahdollisuutta saada teräksisellä rungolla varustettua mustaa istuinta, niin aloin valmistautumaan mustaan runkoon... Ja mustarunkoinen tuo Go-mallikin sitten olisi. Tai valkoinen, mutta ei ehkä valkoista meille. Eikä sitä pronssista
Brio Go - kuva täältä
Sisaruslaudan lisäksi Go-ratasosan jousitus on Singejä parempi. 
Tai oikeastaan Singeissähän ei jousitusta ole ollenkaan, joten Go:t vievät voiton. 

Go:n tavarakori on huomattavasti isompi ja käyttöystävällisempi kuin Singien, 
jossa tavarakorin kaari vie puolet tilasta?! 

Molemmissa muuntelumahdollisuudet ovat aika samaa luokkaa. Molempiin saa yhdistettyä niin vaunukopan, istuinosan kuin turvakaukalonkin, joten sen suhteen ei oikeastaan lisättävää... Tai no, kyllä Go saa yhden plussan myös siitä, että tuuletusta on ajateltu niin vaunukoppaan kuin istuinosaankin, sillä molemmissa on "hyttyverkko", josta ilma kulkee, mutta auringon ei pitäisi häikäistä. Myös istuinosassa nukuttaminen on varmasti lapsiystävällisempää Go:ssa kuin Singeissä, sillä istuimen saa lähes vaakatasoon laskemalla selkänojaa ja lippa antaa suojaisan pesäfiiliksen pikkuiselle (alla olevassa kuvassa). Vaikka kyllähän se nukkuminen todistettavasti kummitytön ja hänen pikkuveljensä kohdalla on onnistunut ilman tuota "pesämäisyyttäkin ihan hienosti! Ja Singien koko istuinosa taittuu kyllä makuuasentoon myös. 

Plussaa Go:lle myös siitä, että istuinosan lapsen jalkovälikaari on alastaitettava, jolloin lapsi voi (siihen "Minä itse"-vaiheeseen kasvaessaan itse kiivetä rattaisiin)! Singeissä lapsi täytyy silloinkin nostaa menopeliin...

Go on myös yhteensopivampi muiden Brio lisävarusteiden kanssa ja Go:lle on jopa ihan oma lisävarustesarja! Mm. lentomatkustelussa varmasti käteväksi osoittautuva matkakassi rattaille (onhan meillä jo beiben kanssa tiedossa se ensimmäinen ulkomaanreissukin ensi syksylle, kun tarkoituksena olisi mennä tervehtimään pikkuisen Enoa eli veljeäni Pariisiin, johon hän on lähdössä vaihtoon). Ja muutenkin tulemme varmasti matkustelemaan, keskivertoperhettä(?) enemmän sillä beiben isovanhemmat asuvat 500km päässä pohjoisessa ja toinen ulkomailla! 
Brio Go lisävarusteet - kuva täältä
Myös tuossa kuvassakin lisävarusteena oleva kahvikupinteline kiinnostaisi kovasti, hih! ;)) 

Ja siis hei, ehkäpä tärkein ja puoleensa vetävin kriteeri on lähes 10cm kapeampi kokonaisuus Go-mallissa, kuin Singeissä! Pituudesta en osaa juuri nyt sanoa mitään, mutta leveys on se mikä vaikuttaa useimmiten julkisissa liikkumiseen ja meidän tapauksessamme tärkeimpään, eli auton takakonttiin mahtumiseen. Takakonttiin kun täytyy mahtua myös koirien koppa, jossa he matkustavat. Painoeroja Singeillä ja Go:lla ei ymmärtääkseni ole kovinkaan merkittävästi. 
Brio Go:t kasaan taitettuna - kuva täältä
 Ja Go laskeutuu kasattuna kokonaisuutena pyöriensä päälle, toisin kuin singit vain takapyöriensä varaan ja etupää rungon varaan. Go:ta voi myös vetää perässään kasaan taiteltuna, kuin matkalaukkua. Ja kun on tällainen tappi (160cm) niin ei tarvitse edes kumarrella kun "matkalaukkua" vetää perässään. Ja muuten myös siinä lentosäilytyslaatikossa on pyörät, joten sitäkin voi vetää perässä! 

Plussaa Go-mallille myös siitä, että tavarakoria ei tarvitse kokonaan tyhjentää kun vaunut laittaa kasaan. Singeissä tiedän, ettei kori ainakaan voi olla täynnä tavaraa autoon/kasaan laittaessa, mutta kai sinnekin jotain tavaraa pystyy jättäämään(?). 

Ja lisävarusteluista vielä sen verran, että Go-malliin on kuulemma tulossa/tullut myyntiin erilliset isommat pyörät pienien etupyörien tilalle. Eli talvisella voisi tarvittaessa vaihtaa eteen samanlaiset pyörät kuin taakse. Vaikka tätä asiaa en koe meille kovin tarpeelliseksi, sillä järjettömässä lumihangessa liikumme varmaankin joko autolla tai pulkalla, mutta onhan se mukava tietää että Go:lla pärjäisi pahemmissakin loska- ja lumikeleissä kuin mitä tämän hetkinen talvi on vaatinut.  

Ja lisää käyttöesimerkkejä youtubesta! :) 

Että sellaisia pohdintoja tällä erää... 

-H & E 

Ps. Tänään on pikku hiljaa hiipinyt mieleen, että kun vatsa on nyt ihan viime päivien aikana alkanut levittäytyä hieman sivuille päin, niin mitäs jos tulokas olisikin tyttö? ;) Ja kyllähän ne naamanäpytkin voisivat jonkun testin mukaan tyttö-suuntaan viitata... Torstaitorstai, tule nopeastiiiiiii!! :D 

6 kommenttia:

 1. Mä en jaksa odottaa tietoa siitä kumpi teille tulee!! :) Meidän yhdistelmiin ollaan oltu kyllä tosi tosi tyytyväisiä, joskin ne on ihan hillittömän isokokoiset. Mutta olkoon, ei me niitä kaupassa käydessä raahata mukana, vaan mennään silloin turvakaukalon voimin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna se selviääääääää.... Toivottavasti!!!

   Poista
 2. Miulle pisti silmään tuo jousittomattomuus (olipa sana..). Ainakin näin huonoilla keleillä kun tiet on yhtä kynnöspeltoa ja muutenkin, jousitus on aika tärkeä juttu. Ja lähinnä se vauvan näkökulmasta ;) Lisäks jousien kanssa vauvan hytkytys paikallaan onnistuu hyvin. Kommentoin ekaa kertaa, mutta olen seurannut blogiasti jo pitkän aikaa. Ihanaa että teilläkin ollaan jo näin pitkällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit ja kiva kun olet mukana lukemassa juttujani :) Kieltämättä tuo jousitus on varmasti sellainen asia, jonka myös lapsi tuntee pepullaan melko tärkeäksi! Toisaalta Singien (olematon) jousitus on kyllä toiminut kummilapsiemme tilanteessa, että ei se nyt ehkä niiiiin huono niissäkään ole... Mutta myyjät ainakin kovasti painottivat ettei Singeissä ole jousitusta ollenkaan verrattuna Go:hun. Ja kyllä noi Gi:t vaan alkavat ulkonäöllisestikin vetää mua kovasti kovasti kovasti puoleensa!

   Poista
 3. kuulostaa kyllä tosi hyviltä nuo go:tkin! melkein alkaa harmitta että meillä on "vaan" singit :D
  mutta mutta, meillä on kyllä nuo toimineet ihan niin hyvin kun olisivat varmaan voineet toimia. ei ole tullut tänä aikana mieleen mitään sellaista jota ehdottomasti kaipaisin.. ilman jousitustakin ollaan pärjätty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Singit ovat kyllä todella yksinkertaisen ja modernin näköinen kokonaisuus mun mielestä, jopa selkeämpi kuin Go:t. Ja kieltämättä se hintakin noissa Go:ssa pohditutti, mutta... Kerran se vaan kirpaisi! ;)

   Poista