torstai 26. tammikuuta 2012

kuulumisia, rv 20+5

Heissulivei!

Nyt on palattu arkeen ja vatsakin toipunut järkytyksellisestä Istanbulin reissusta :) Ei niinkö, että se siitä Turkista olisi järkyttynyt, vaan Isäntä tartutti itse viime viikon alulla sairastamansa noroviruksen muhun sitten heti reissun kynnyksellä...

Torstaina rakenneultran jälkeen lähdimme lähes suoraan lentokentälle iloisin tunnelmin tyttöuutisten jälkeen ja yhden illan saimme rauhassa nautiskella lomailusta, kunnes perjantaiaamuna ihmettelin aamupahoinvointiani... Naureskelin, että heti kun saadaan tietää, että on tyttö tulossa niin pitää muka oksentaa?

Tauti itsessään ei ollut kovin mukava, vaikka vitseliäänä jaksoin pysyä loppuun asti. Voimat hiipuivat täysin, kun ei parina päivänä pystynyt syömään mitään ja sen mitä sai alas, niin se tuli samantien ulos.

Lauantaina ryhdistäydyin kuitenkin, jotta pääsin kiertämään edes sen yhden Istanbulilta odottamani kaupan, nimittäin C&A:n. Kyseessä ei ole mikään merkkiliike, lähinnä ehkä jotain Prismaa tai Citymarketin tasoa oleva saksalainen(?) vaateliike. Vaatteet ovat kuitenkin vuosien saatossa osoittautuneet hyviksi, kestäviksi ja mukaviksi. Ja tiesin heillä myytävän myös äitiys- ja lasten mallistoja, sillä olen mm. kummitytölleni ja hänen äidilleen (odotusaikana) jotain tuliaisia sieltä joskus tuonut!

Äitiysvaateosasto oli pieni pettymys. Tarjolla oli vain ale-kamaa, eikä minkäänlaista kokovalikoimaa.

Lastenvaateosaston alet olivatkin sitten paljon parempia, mutta hillitsin itseni (eikä se edes ollut kovin hankalaa kun olo oli aivan kaamea) ja ostin vain muutaman asusetin (kokoja 62-74 väliltä, riippuen tarjonnasta):
Leppäkerttu-fleecehuppari ja vuorelliset housut
Hieman isomman tytön asu: samanlaiset vuorelliset housut kuin yllä, mutta tummempi väri ja raitabody
Ja pikkutyttöjen bodeja 5kpl setti, josta meinasin antaa taaimmat ystävälleni tuliaisksi :)
Leppäkerttu-huppari oli reissun kallein ostokseni, se maksoi n.10eur.
Housut maksoivat vajaa 5eur/kpl, raitabody n.3eur ja bodysetti 5kpl yht.8eur.
Ei yhtään hullumpi saldo... Oksennustaudissa Euroopan yhdessä isoimmista ostoskeskuksista :)


Reissun aikana hyppäsimme raskauden puolivälin yli, kun 20+0 täyttyi, jihuu!! Ja oksennustaudin seurauksena Istanbuliin jäi peräti 2 kiloa! Tulevat varmaan takaisin aika rytinällä, nyt kun masun suurin kasvukausi on alkanut ;)

Hetkeäkään en sairaana ollessani ollut huolissani Enskasta, sillä varavastoa kyllä löytyi ruoan suhteen, pääasia, että join jatkuvasti, vaikka osa siitä tulikin ulos samantien, niin kyllä osa onneksi pysyi sisälläkin. Ja kuten edellisessä kirjoituksessani fiilistelin, niin ensimmäiset masun ulkopuoliset potkut saimme tuntea juurikin lauantai-iltana Istanbulissa!  

Alkuviikko onkin sitten aloitettu kiireisenä töiden merkeissä ja närästyksen kanssa kamppaillen... Yäh :(

Aloitin alkuviikosta oikein varovasti syömään, ettei vatsa järkyty ja ala temppuilemaan... Mutta närästys on nyt kyllä tuon taudin jälkeen tullut osaksi raskausoireita. Elättelen edelleen toiveita, että se johtuisi vaan sairaudesta, mutta eipä siltä näytä.

Miten te muut olette selvinneet raskausajan närästyksestä?

En millään haluaisi hankkia mitään Rennietä tähän vaivaan, mutta ei kai tässä kohta muu auta... En ole paikallistanut, että närästys alkaisi mistään tietystä ruoasta, olen yrittänyt juoda ruokailun yhteydessä ja pureskella tunnollisesti. Kieltämättä eilen kun söin pinaattikeittoa lounaaksi, niin närästys oli kohtuullisempaa iltapäivällä, mutta rauhassa kyllä yleensäkin ruokani syön ja kunnolla pureksin. Mutta ei voi tietää... Täytyy jatkaa seurailua! Alas päin kumartuessa ja makuuasennossa polte kurkun päässä vain yltyy....Ah!

Nyt takas töiden pariin,
-H & E

5 kommenttia:

  1. Närästys on inhottava vaiva, joka itselläni alkoi muutama viikko sitten. Silloin minulle vinkattiin, että kannattaa nauttia maitoa, piimää tai vaikka jugurttia. Närästyspäivinä söinkin sitten jugurttia ja ainakin minulla se tepsi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja vinkistä! Samoja juttuja pähtäilin ja järkeilin itsekin :) Maitoa olen juonutkin koko raskauden ajan ihan kiitettävästi, harmi vaan että reissussa siitäkin tuli paussi. Mutta nyt olen taas jatkanut! Piimääkin ostin toissapäivänä kaupasta, mutta en ole vielä edes avannut purkkia... Piimä ei oikein ole oma suosikkini :( Jugurtteja olen raahannut työpaikalle iltapäiviä varten, josko se helpottaisi mahdollista lounaan jälkeistä närästystä ja ainakin tänään se tepsi!
      Mutta säännöllisyys ennen kaikkea, se pitäisi muistaa :)

      Poista
  2. Moikka, kaikki vihreä tavara on "emäksistä" ja neutraloi luontaisesti vatsahappoja sekä koko kehon happamuutta. Esim. avokado, kurkku, salaatit (mitä tummempi sen parempi), levätuotteet ym. Olen joskus syönyt spirulina-tabletteja vatsan tasapainottamiseen, mutta en ole kyllä ottanut selvää miten niitä raskausaikana voi käyttää. PInaatti on varmasti oikein hyvä ja oma lemppari on eksoottinen drinkki johon tulee appelsiinimehua, basilikaa, tammenlehtisalaatti ja avokadoa tuomaan täyteläisyyttä. Blenderissä sekaisin ja nami. Sisältää myös paljon rautaa ja c-vitamiinia. Salaatinlehtien nauttiminen on varmaan helpoin tapa lisätä vihreää, salaattia kun voi tunkea leivälle, lämpimän ruoan kylkeen ym. muuttamatta suuremmin perustottumuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, kiitos! Tuo oli mulle ihan uutta tietoa. Sinäänsä ihana taas huomata, että kroppa toimii oikein kun on selkeesti ihan viime päivinä tehnyt mieli salaatteja yms. Ja kurkkua mä tungen aina koko leivän päälisen täyteen joka tapauksessa ;D Tykkään siis kovasti kurkusta! Täytyypä tuoda vihreitä vielä enemmän ruokavalioon nyt tietoisesti, niistä kun ei voi olla kuin positiivisia vaikutuksia!

      Tuosta spirulinasta olen kuullut jauheena ystävältäni, mutta en kyllä uskaltaisi lähteä kokeilemaan näin raskaana ollessani. Toivottavasti vaiva kuitenkin helpottuisi ihan vaan ruokailutottumuksia muuttamalla ja testailemalla.

      Poista
  3. Kuulemma raaka peruna auttaa tosi hyvin närästykseen. Magnesiamaito on kans hyvä, se auttaa sekä närästykseen että ummetukseen, jos sellasesta kärsii. Lisävaikutuksena krampit vähenee. Mulla ainakin raskausaikana tahto pohkeet krampata herkästi. http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=far11804&p_teos=far&p_osio=&p_selaus=

    VastaaPoista